Plugins controleren is noodzakelijk

plugins controleren

Voor het laatst bijgewerkt:

Plugins controleren is noodzaak. Het is een technisch dingetje en als dat technische dingetje niet in orde is dan kan dat problemen geven die je zelf direct ziet: je website is weg of ziet er raar uit. Maar het kan ook problemen geven voor de vindbaarheid van je website in de zoekresultaten.

Waarschijnlijk weet je wel dat je plugins moet bijwerken als er een nieuwe versie van uitkomt. Dit lijkt logisch en lijkt eenvoudig, maar wat als de maker van een plugin er niets meer aan doet?

Als je een plugin moet bijwerken dan zie je dat direct als je je website binnenkomt. In de zijbalk zie je dan een rood bolletje als signaal dat er een plugin klaarstaat om bijgewerkt te worden. Je kunt dit niet over het hoofd zien.


Plugins controleren: verwaarloosde plugins

Er kunnen echter ook, zonder dat je dat weet, verwaarloosde plugins op je website staan, want iedereen die genoeg kennis van zaken heeft kan een plugin maken, maar niet iedereen die er eentje gemaakt heeft zorgt er ook goed voor.

Hierdoor kan het gebeuren dat je plugins op je website hebt staan die jaren en jaren niet zijn bijgewerkt. Dit meen ik serieus, ik kwam laatst op een website waar er eentje stond die 6 jaar geleden voor het laatst was bijgewerkt.

Dergelijke plugins  zijn natuurlijk niet veilig meer. En als je ze op je website hebt staan springt dit niet in het oog. Je krijgt geen waarschuwing.

Plugins controleren samengevat

  • Als plugins door de maker regelmatig bijgewerkt worden zie je dat.
  • Maar als plugins door de maker verwaarloosd worden zie je dat niet.

Plugins controleren

Je moet dus je plugins controleren om te zien of ze nog wel bijgewerkt worden. Dat kun je heel eenvoudig doen, ga naar:

En klik daarna bij iedere plugin op details bekijken. Er opent dan een venster en in dat venster kun je zien hoe lang geleden de plugin voor het laatst is bijgewerkt.

goed idee

Als je er plugins tussen vindt die jarenlang niet zijn bijgewerkt, dan doe je er goed aan die plugins te verwijderen, want ze zijn niet meer veilig. Zoek dan gewoon een andere die ongeveer hetzelfde doet en die wel is bijgewerkt. En verwijder de verwaarloosde plugin. Hierdoor kun je problemen met een plugin voorkomen.


Vindbaarheid van je website

Verwaarloosde plugins zijn niet alleen onveilig, ze nemen ook snelheid van je website en een snelle website is belangrijk om hoog in de zoekresultaten te komen.

Maar snelheid is niet de enige factor die de positie van je website bepaalt, er zijn nog veel meer factoren.

Als je graag wilt dat je website hoog in de zoekresultaten staat, lees dan eens verder bij SEO structuur optimaliseren. Dat is een SEO training die je een-op-een volgt in mijn kantoor in Heiloo. Alle aandacht voor jou en jouw website.

In de SEO handleiding SEO leren voor beginners kun je nog veel meer tips vinden.


Voor het laatst bijgewerkt:

SEO voor dummies

Je hebt meer aan een website als hij vindbaar is. Schrijf daarom in voor de gratis SEO tips.

Wil je je netwerk uitbreiden? Je kunt me hier vinden op LinkedIn.

Plugins controleren: met dank aan Marie Pelletier voor het materiaal in de kopafbeelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *